5 tips voor een onvergetelijk kinderfeestje!

15 March 2016

De verjaardag vieren met familie vinden kinderen leuk, maar het vieren van hun eigen kinderfeestje is een van de mooiste dagen van het jaar voor een kind! Hoe zorg je er als ouder nou voor dat jouw kind samen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes een onvergetelijke verjaardag beleeft? In deze blog delen wij onze tips en ideeën met jullie!

Tip 1: Het feestje begint bij de uitnodiging!

De voorpret van een kinderfeestje begint natuurlijk al bij het maken en versturen van de uitnodigingen. Vandaag de dag is het heel eenvoudig om zelf een leuke uitnodiging te maken. Maak bijvoorbeeld een feestelijke foto van jouw kleine feestneus, plaats tekst bij de foto en printen maar!
Sites waar je heel eenvoudig zelf uitnodigingen kunt maken zijn bijvoorbeeld:
Greetz
Kaartje2Go
Organiseer je een feestje in ons park? Wij hebben ook speciale uitnodigingen die gemaakt zijn voor kinderfeestjes, bekijk en download ze hier:
Uitnodiging kinderfeestje billybirdZo, de uitnodigingen zijn de deur uit, wat nu? Het belangrijkste; de dag zelf natuurlijk!

Tip 2 Zorg dat het feestje niet in het water kan vallen!

Je kinderen willen natuurlijk het liefst zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en daardoor kunnen de kosten voor een dagje uit al snel hoog oplopen.
Wil je een low-budget kinderfeestje organiseren en de kinderen zelf vermaken? Dan kan je denken aan cakejes versieren, spelletjes spelen en een verkleedpartij organiseren. Maar hoe maak je een feestje nu onvergetelijk? Neem de kinderen mee op avontuur, stippel een spannende speurtocht uit en laat de kinderen avonturier spelen in het bos. Heb wel altijd een plan B achter de hand, voor het geval dat het ontzettend slecht weer is.

Geen zin om zelf alles te organiseren, of bang dat de kinderen het niet leuk vinden? Ga dan voor een dagje uit! En nee… dat hoeft niet altijd duur te zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een binnenspeeltuin? Door heel Nederland zijn er ontzettend veel binnenspeeltuinen waar kinderen zich zeer goed kunnen vermaken! De kinderen kunnen lekker samen spelen terwijl je als ouder rustig kan genieten van een hapje en een drankje. Naast de toegang tot de binnenspeeltuin bieden veel overdekte speeltuinen ook arrangementen met eten en drinken aan waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt! Bovendien kan je feestje in een binnenspeeltuin niet in het water vallen, een garantie voor speelplezier dus.
In de buurt van Volkel vind je de meerdere mooie (binnen)speeltuinen zoals:

Monkey Town Veghel
Hullie Speelboerderij
De Bergen

Ook in ons park valt je feestje nooit in het water. Wij hebben een enorme binnenspeeltuin, maar bieden ook veel extra attracties buiten, zoals onze achtbaan, de Splash, het touwenparcours en de Hemelaya. Daarnaast hebben we nog twee extra buitenspeelgebieden waar kinderen eindeloos kunnen spelen! Ook kun je bij ons heerlijk verkoelen bij warm weer in ons strandbad.

tips kinderfeestje billybird

Tip 3 Maak van het cadeautjes geven een memorabel moment!

Een kinderfeestje is voor de jarige misschien wel het mooiste moment van het jaar. De jarige mag dan ook extra in het zonnetje worden gezet tijdens deze dag. Een moment waar de jarige extra aandacht mag krijgen is tijdens het cadeautjes geven. Alle vriendjes en vriendinnetjes hebben cadeautjes voor de jarige en iedereen staat te popelen om als eerste het cadeautje te geven. Kinderen vinden het leuk om door middel van een spel het cadeautje te geven. Speel bijvoorbeeld flesje draaien, waarbij de jarige als eerste mag draaien. Degene waar de fles naartoe wijst mag als eerste zijn of haar cadeautje geven en mag vervolgens zelf aan het flesje draaien. Hier vind je nog een aantal leuke ideeën.

tips kinderfeestje billybird

In ons park proberen wij ook altijd de jarige extra in het zonnetje te zetten. De jarige wordt altijd naar voren geroepen en persoonlijk door onze Billy gefeliciteerd onder luid gezang van alle aanwezigen!

Tip 4: Verwen de kinderen!

Wanneer je kinderen vraagt om hun favoriete kost zullen de meeste kids volmondig ‘frietjes!’ roepen. Om de dag af te sluiten is het dan ook altijd een een succes wanneer er lekker gegeten wordt. De makkelijkste keuze zijn dan natuurlijk frietjes met een snack. Vaak is dit ook iets wat alle kinderen lusten, en ook voor kinderen met een allergie is er een oplossing. Op veel plekken zijn er ook glutenvrije producten verkrijgbaar of halal snacks. Zo krijgen alle kinderen wat wils! Van eten kun je ook een onvergetelijk onderdeel maken. Je kunt bijvoorbeeld de kinderen zelf mini pizzatjes laten maken of een feestelijk kinderbuffet samenstellen met frietjes, pannenkoekjes, knakworstjes etc.
Wij proberen altijd een arrangement onvergetelijk te maken voor alle aanwezigen. Bij ons Happy Together arrangement krijgen kinderen een snoeptaart met vuurwerk. Dit wordt tijdens het serveren van de taart aangestoken waardoor we er een onvergetelijk moment van maken!

kinderfeestje tips

Neem eens een kijkje bij onze arrangementen.

Tip 5 Geef de kinderen een leuke herinnering mee!

Als de kinderen uit gespeeld zijn en hun buikjes rond hebben zit de dag er helaas alweer op. Om alle kinderen te bedanken voor de leuke dag kan je ze een leuke herinnering mee geven. Dit kan iets zijn wat je zelf gemaakt hebt, of een simpel briefje dat je kind zelf geschreven heeft. Geef de kinderen een klein presentje mee wat ze kunnen bewaren en waardoor ze altijd terug kunnen denken aan dat ene kinderfeestje! In ons BillyBird arrangement krijgen de kinderen een echteBillyBird mee als aandenken aan het feestje!

Vond je deze tips nuttig? Deel onze blog dan!

Album