BillyBird bouwt grootste Speelkasteel van Nederland

11 november 2022 – BillyBird Park Drakenrijk opent op 30 april 2023 het grootste speelkasteel van Nederland. Het nieuwe speeltoestel wordt vijftien meter hoog en komt op de heuvel in een nieuw speelgebied. Bovenop het kasteel komt een levensgrote Draak. Afgelopen zomer is al begonnen aan een trap op de heuvel en momenteel wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het speelkasteel. In april 2023 wordt de nieuwe attractie geopend voor het publiek.

BillyBird is een keten van recreatieparken waar natuur en recreatie samengaan. BillyBird wil het succesvolle concept van BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (Brabant) ook realiseren bij BillyBird Park Drakenrijk in Reuver. Dat betekent als bezoeker zelf actief bezig zijn en speelplezier bij ieder weertype. Zo kunnen gasten genieten van het strandbad bij warm weer, spelen bij de buitenattracties bij goed weer en binnenspelen bij slecht weer.

Stap voor stap wordt hier naartoe gewerkt bij BillyBird Park Drakenrijk. Momenteel wordt het park vooral bezocht bij mooi zwemweer en kan er gespeeld worden in de buitenspeeltuin. Waar de afgelopen jaren vooral is gewerkt aan de infrastructuur wordt het speelkasteel de eerste grote eyecatcher van het park. Bezoekers kunnen straks vanaf de entree langs de BeachBar doorlopen naar het nieuwe speelgebied op de heuvel.

BeachBar met uitzicht op de heuvel.
Start aanleg heuvel.

Achter de heuvel komt een pad door het nieuwe duinlandschap waarna gasten terecht komen in het Drakenbos en zo het rondje om de zwemplas kunnen maken naar de speeltuin.

Het speelkasteel is een attractie waar de bezoekers van alles kunnen ontdekken. BillyBird kiest voor een gethematiseerde attractie en zorgt voor verbinding met het Beeselse dankzij het Drakenthema. De attractie bevat meerdere glijbanen en kamers. Wat er precies allemaal te doen is in het speelkasteel blijft nog even geheim!

Naast het speelkasteel liggen er plannen om daarna te starten met de bouw van een binnenspeeltuin. Zo kan Drakenrijk jaarrond open en kan BillyBird de belofte “speelplezier bij ieder weertype” ook in Beesel waarmaken.

Speelkasteel Nederland
Klik op de afbeelding voor groot formaat
Speelkasteel Drakenrijk
Klik op de afbeelding voor groot formaat

Making of Riddersheide

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Gerelateerde persberichten