Lidmaatschappen, corona en andere hoofdbrekens

Geschreven door: Recreatieondernemer Ton Derks, maart 2021 te Volkel

 

We hebben een bijzonder jaar achter de rug. We weten weer wat echt belangrijk is. Hopelijk is corona nu snel voorbij. Als ondernemer achter o.a. BillyBird Park Drakenrijk neem ik je graag mee bij wat er speelt en waarom we dingen doen zoals we ze doen.

Even een terugblik

Voordat we vorig jaar in mei met Drakenrijk open gingen, was er al corona. We verkochten daarom alleen lidmaatschappen die geldig waren tot 1 oktober. Op zich maakte dat voor het bezoek aan Drakenrijk weinig uit; maar wel voor een bezoek aan BillyBird Park Hemelrijk. Hemelrijk is gewoonlijk jaarrond open. Omdat we in april al vermoedden dat in het najaar er weer corona kon zijn, hebben we niet meer beloofd dan dat we dachten dat we waar konden maken. Gelukkig hebben we de leden van Drakenrijk tot half december gratis toegang tot Hemelrijk kunnen geven. Nu ik dit schrijf, is Hemelrijk nog steeds gesloten.
In 2020 hebben we bij Drakenrijk het AquaFunPark in gebruik genomen. Dit heeft zeker tot extra bezoekers geleid. Ook is Drakenrijk behoorlijk uitgestrekt. Hierdoor hadden we nagenoeg altijd voor onze gasten voldoende plaats.
Wel moest iedereen vooraf reserveren. We gaan er van uit, dat we dit komend seizoen willen handhaven voor de mensen die een dagticket kopen.

Prijzen

We beseffen dat BillyBird Park Drakenrijk voor heel veel mensen een belangrijke voorziening is. Ons ideaal is dan ook, dat we voor iedereen toegankelijk zijn. We moeten daarom betaalbaar blijven. Zeker voor de gasten die vaker willen komen. De entreeprijs gaat in de zomer aan de kassa omhoog naar € 7,95. Als je echter via internet een entreekaartje koopt, blijft dit slechts € 6,95 p.p. kosten.
Onze lidmaatschapsprijzen blijven hetzelfde als de afgelopen jaren. “Gezinnen” (ev. incl. oma en opa) betalen vanaf 5 personen vanaf het 2e jaar van hun lidmaatschap, slechts € 16,- p.p. Goedkoper kunnen we het niet maken.

lidmaatschapsprijzen - drakenrijk

Als lid kun je niet alleen onbeperkt gratis naar Drakenrijk. Ook kun je eenmalig gratis naar Hemelrijk en naar openluchtzwembad Het Run.
In 2021 wordt het evenemententerrein van Drakenrijk opgeleverd. Door corona weten we nu nog niet goed wat we qua evenementen aan kunnen bieden. Het idee is dat je als lid korting krijgt op de evenementen bij Drakenrijk. Definitieve afspraken hierover hebben we nu nog niet met de evenementenorganisaties kunnen maken. De overheid kan nu nog niet zeggen of in juli de afstand van 1,5 m aangehouden moet worden. Evenementenbureaus weten daarom nu nog niet, wat ze kunnen organiseren.
Zodra wij iets definitiefs weten, laten we het je weten.
Verder zijn we voornemens om bij de BeachBar regelmatig dj’s de mogelijkheid te geven om op te treden.

Toekomst

Ook in de toekomst willen we er in de eerste plaats voor onze leden zijn. We zijn er volop over aan het nadenken hoe wij kunnen faciliteren dat jullie “Happy Together!” zijn. Inmiddels worden er een paar dingen voorbereid, maar daar komen we later op terug. Verder zijn we aan het kijken of aan een lidmaatschap nog meer voordelen verbonden kunnen worden. De korting bij bedrijven uit de regio is een mooi voorbeeld van een voordeel dat er het afgelopen jaar is bijgekomen. Onze leden krijgen bij Intersport in Uden en bij de Pannenkoekenbakker in Zeeland al 10% korting. We gaan nu ook in de omgeving van Beesel op zoek naar bedrijven die voordelen willen bieden. Hiervoor ontwikkelen we nu een nieuw systeem. Als jij werkt bij zo’n bedrijf dat onze leden voordeel wil bieden, laat het ons dan even weten door een e-mail te sturen naar info@billybird.nl. Dan nemen wij contact met je op.
Bij Drakenrijk werken we toe naar een park dat jaarrond open kan. Ook willen we paden maken om een rondje om de zwemplas te wandelen. We hopen daarom nog voor het seizoen het terras bij de BeachBar te hebben vergroot. Dit wordt dan straks het begin van een drijvende brug naar de overzijde van de plas.

Voor nu

Wij hebben weer zin in de zomer. Hopelijk jij ook. Kom heerlijk zwemmen. Voel de zon en de wind. Kom samen plezier maken; lekker ‘Happy Together!’ zijn. Eindelijk corona vergeten. We hopen dat dit komende zomer weer kan bij BillyBird Park Drakenrijk. Laat die Summer of Love maar komen. Wij zijn er klaar voor en hopen jou met je familie of vrienden te mogen ontvangen.

Copy link
Powered by Social Snap