Duurzame attracties bij BillyBird Park Hemelrijk

Op BillyBird Park Hemelrijk staan een aantal duurzame attracties en speeltoestellen. Wat verstaan we onder duurzame attracties en speeltoestellen en waar staan deze? Je leest het allemaal op deze pagina.

Kinderland

Zoals je misschien wel weet staan er in de Kinderkermis een aantal attracties die niet op stroom voortbewogen worden. Dit zijn de zweefmolen, de draaimolen, de kop en schotel en de speeltoestellen in de verkeersspeeltuin. Deze speeltoestellen zijn duurzaam, omdat deze door een persoon voortgeduwd moet worden. Hier komt geen elektriciteit bij kijken, maar puur en alleen mankracht.

Achtbaan; een duurzame attractie

Wist je dat onze achtbaan ook een duurzame attractie is? Bij deze attractie komt er wel stroom bij kijken, maar de achtbaan is op andere manieren duurzaam. Zo loop je zelf naar boven via de trap en gaat het karretje van de achtbaan zonder gasten erin terug naar boven. Doordat de gasten zelf naar boven lopen om een ritje in de achtbaan te maken, bespaar je al een hoop stroom. Doordat de gasten na het ritje beneden uit moeten stappen, kost het ook minder energie om het karretje weer boven te krijgen voor een nieuwe ronde. Wist je dat er op de achtbaan zonnepanelen liggen waarmee we 95% van onze energie opwekken?

Al onze attracties zijn een beetje duurzaam. Bij iedere attractie is het namelijk zo dat je zelf naar boven dient te lopen om van de attractie gebruik te maken.

Copy link
Powered by Social Snap