BillyBird Park Hemelrijk opent nieuwe attractie: 360 graden rond, 9 meter hoog

SaltoSwing-Hemelrijk

Volkel – BillyBird Park Hemelrijk in Volkel start het nieuwe seizoen in het voorjaar van 2021 met een nieuwe attractie: De SaltoSwing. Deze overslagschommel, vind je in het nieuwe speelgebied Ruig, dat afgelopen voorjaar is geopend. Ontwerper Paul Derks van AmusementProf: “Vroeger stonden overslagschommels vaak in speeltuinen en kermissen. Het is oude tijden herleven met een upgrade: de SaltoSwing.”

De naam SaltoSwing is niet zomaar gekozen. Paul: “De SaltoSwing is een overslagschommel. Bij een overslagschommel neem je plaats op een zitting en loop je als het ware vooruit in een ronde ton. Je verplaatst telkens je gewicht en hierdoor maakt de schommel een steeds grotere ‘Swing’. Nadat je snelheid hebt opgebouwd, draai je in de ton met de 8 meter lange schommelarm helemaal rond! De attractie staat op een bordes geplaatst van 3 meter hoogte. Hierdoor bereik je er een hoogte van bijna 9 meter.”

Happy Together-gevoel

Alle attracties en speeltoestellen bij Hemelrijk zijn ontworpen voor (groot)ouders en (klein)kinderen om samen op te spelen. Zo ook deze nieuwe attractie. Paul: “Ik verwacht dat kinderen vanaf 8 jaar straks samen met hun ouders of grootouders in de SaltoSwing kunnen. Je kunt met twee personen in een schommelarm. De SaltoSwing is een speeltoestel met een grootse uitstraling en heeft echte attractiewaarde. Het Happy Together- gevoel, zoals de slogan van ons park luidt, ontbreekt niet, want ouders en kinderen gaan samen schommelen om helemaal rond te gaan.”

De opening

Hemelrijk hoopt de SaltoSwing in het voorjaar van 2021 te kunnen openen met de officiële opening van speelgebied Ruig! Het nieuwe speelgebied met klimparcours liep afgelopen voorjaar een officiële opening mis door de komst van het coronavirus. “Hopelijk kunnen we het komend jaar alsnog vieren”, aldus Paul Derks.

Pers informatie

Wil je redactioneel aandacht besteden aan BillyBird Park Hemelrijk of wil je meer informatie over het park? Neem dan contact op met onze parkmanager Maarten Derks.

Contactgegevens voor de pers

Telefoonnummer: +31 (0)6-23862496

E-mailadres: maartenderks@billybird.nl (voor niet-spoedeisende vragen)

Copy link
Powered by Social Snap