Geschreven door: Recreatieondernemer Ton Derks, maart 2021 te Volkel

 

We hebben een bijzonder jaar achter de rug. We weten weer wat echt belangrijk is. Hopelijk is corona nu snel voorbij. Als ondernemer achter o.a. BillyBird Openluchtzwembad Het Run neem ik je graag mee bij wat er speelt en waarom we dingen doen zoals we ze doen.

Even een terugblik

Van medio maart tot medio mei 2020 hadden we te maken met de eerste landelijke lockdown vanwege corona. Zodra de zwembaden weer open mochten, waren wij als ongeveer het eerste openluchtzwembad in Nederland weer open. Tot begin juni lieten we alleen leden binnen. Pas eind juni konden we de ledenstop opheffen. Maar toen konden we nog steeds de poorten niet wagenwijd open zetten voor iedereen die ons wilde bezoeken. We hebben er op dat moment voor gekozen om 80% van onze bezoekerscapaciteit te reserveren voor onze leden en slechts 20% voor gasten, die een entreekaartje moesten kopen. Er gebeurde iets wat, achteraf gezien, logisch was, maar wat we niet hadden verwacht. De leden reserveerden direct, de niet-leden op het laatste moment. Hierdoor waren we voor leden vol en voor niet-leden was er nog plaats. Toch liepen we hierdoor heel veel geld mis.
Een ander probleem waar we tegenaan liepen, was onze automatisering. Gewoonlijk heb je bij automatisering jaren de tijd. Je gaat pakketten vergelijken. Je laat software bouwen en testen en dan nog eens testen. Nu moest alles ‘in een vloek en een zucht’ gebeuren. Onder andere het verplichte reserveren op tijdslot. Tja, dan gaat er het nodige mis. Van ons team is er veel gevraagd. Gelukkig hadden de meeste gasten wel begrip. De zomer van 2020 was fantastisch. Gelukkig zijn al onze leden, misschien niet altijd, maar wel vaak, kunnen komen. Nagenoeg iedereen heeft z’n lidmaatschap dubbel en dwars terug verdiend.

Voordat we vorig jaar in mei met Het Run open gingen, was er al corona. We verkochten daarom alleen lidmaatschappen die geldig waren tot 1 oktober. Op zich maakte dat voor het bezoek aan Het Run weinig uit; maar wel voor een bezoek aan BillyBird Park Hemelrijk. Hemelrijk is gewoonlijk jaarrond open. Omdat we in april al vermoedden dat in het najaar er weer corona kon zijn, hebben we niet meer beloofd dan dat we dachten dat we waar konden maken. Gelukkig hebben we de leden van Het Run tot half december gratis toegang tot Hemelrijk kunnen geven. Nu ik dit schrijf, is Hemelrijk nog steeds gesloten.

Prijzen

We beseffen dat Het Run voor heel veel mensen een belangrijke voorziening is. Ons ideaal is dan ook, dat we voor iedereen toegankelijk zijn. We moeten daarom betaalbaar blijven. Zeker voor de gasten die vaker willen komen. De entreeprijs gaat in de zomer aan de kassa omhoog naar € 7,95. Als je echter via internet een entreekaartje koopt, blijft dit zoals vorig jaar slechts € 6,95 p.p. kosten.
Onze lidmaatschapsprijzen blijven hetzelfde als de afgelopen jaren. “Gezinnen” (ev. incl. oma en opa) betalen vanaf 5 personen vanaf het 2e jaar van hun lidmaatschap, slechts € 18,50 p.p. Goedkoper kunnen we het niet maken.

lidmaatschapsprijzen - het - run

lidmaatschapsprijzen - run - dauwzwemmen

Als lid kun je niet alleen onbeperkt gratis naar Het Run. Ook kun je onbeperkt naar BillyBird Park Hemelrijk en een keer gratis naar BillyBird Park Drakenrijk.

Toekomst

Ook in de toekomst willen we er in de eerste plaats voor onze leden zijn. We zijn er volop over aan het nadenken hoe wij kunnen faciliteren dat jullie “Happy Together!” zijn. Inmiddels worden er een paar dingen voorbereid, maar daar komen we later op terug. Verder zijn we aan het kijken of aan een lidmaatschap nog meer voordelen verbonden kunnen worden. De korting bij bedrijven uit de regio is een mooi voorbeeld van een voordeel dat er het afgelopen jaar is bijgekomen. Onze leden krijgen bij Intersport in Uden en bij de Pannenkoekenbakker in Zeeland al 10% korting. We gaan nu ook in de omgeving van Drunen op zoek naar bedrijven die voordelen willen bieden. Hiervoor ontwikkelen we nu een nieuw systeem. Als jij werkt bij zo’n bedrijf dat onze leden voordeel wil bieden, laat het ons dan even weten door een e-mail te sturen naar info@billybird.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Het Run is een openluchtzwembad dat ongeveer 60 jaar oud is. We werken daarom toe naar een nieuw zwembad. Om te voorkomen dat het de gemeente teveel geld kost, willen we met Duinenrijk een park maken dat jaarrond open kan. Zodra hier nieuws over is, informeren we je verder.

Voor nu

Wij hebben weer zin in de zomer. Hopelijk jij ook. Kom heerlijk zwemmen. Voel de zon en de wind. Kom samen plezier maken; lekker ‘Happy Together!’ zijn. Eindelijk corona vergeten. We hopen dat dit komende zomer weer kan bij BillyBird openluchtzwembad Het Run. Laat die Summer of Love maar komen. Wij zijn er klaar voor en hopen jou met je familie of vrienden te mogen ontvangen.

Copy link
Powered by Social Snap