Hoe organiseer je een familiedag?

22 November 2016

Iedereen kent het wel, de jaarlijkse familiedag. Het wordt ieder jaar meer een ritueel, gezellig maar niet heel spannend. Hoe fleur je de jaarlijkse familiedag een beetje op? Hieronder staan een aantal leuke tips om de familiedag wat aantrekkelijker te maken. Houd wel altijd de weersverwachting in het achterhoofd.

Zoek een activiteit
Om de familiedag wat meer pit te geven, kan je een activiteit ondernemen tijdens de familiedag. Zo gaan steeds meer groepen solex rijden, of wordt er een culinaire fietstocht gehouden waarbij de fietsroute langs verschillende lokale horecagelegenheden lopen om zo overal een lekker hapje en drankje te proeven. Ook is barbecueën nog altijd erg populair om de familieleden bezig te houden. Verder behoort het bezoeken van een recreatiepark altijd tot de mogelijkheden. Vaak bieden recreatieparken verschillende opties aan om een leuke en gezellige familiedag te organiseren zoals jij dat wilt. Ook is het fijn dat er in recreatieparken vaak genoeg ruimte is zo dat er altijd nog iemand kan aansluiten.
bedrijfsfeest BillyBird Park Hemelrijk

Een gezellige locatie
Verder is er ook nog een gezellige locatie nodig om de sfeer zo leuk mogelijk te krijgen. Zo zijn er naast de vele cafés en barretjes ook verschillende zalen te huur die op een gezellige wijze kunnen worden ingericht voor een familiedag. Aan het eind van de dag een gezellig diner? Zoek dan naar een restaurant en let goed op welke mogelijkheden er zijn voor groepsarrangementen. Let wel op dat de activiteit niet te ver van de activiteit vandaan is om het vroegtijdig verlaten van de familiedag tegen te gaan. Het meest ideale is een locatie waar alles plaatsvind, op die manier zorg je er voor dat de familieleden minder moeite hoeven te doen en dat is alleen maar gunstig. Zeker wanneer de locatie activiteiten voor binnen en buiten biedt. Op die manier is er voor ieder weertype wat te beleven.

Hapjes en drankjes
Wanneer de familiedag gepland is moet de catering nog geregeld worden. Bedenk van te voren goed of je de familie van een lunch wilt voorzien, van een diner of van een borrel achteraf. Een combinatie is natuurlijk ook altijd goed. Er kan voor gekozen worden de catering te combineren met de activiteit. Wanneer de activiteit een hele middag duurt is het verstandig om de familiedag af te sluiten met bijvoorbeeld een lopend buffet. De borrel kan dan aansluitend georganiseerd worden. Hierbij is het verstandig te kijken of de locatie al over een catering beschikt die gebruikt kan worden.
Kerstbuffet BillyBird Park Hemelrijk

Entertainment
Soms is extra vermaak een uitstekend middel om de familie bezig te houden. Er is vast wel iemand in de familie die in een bandje zit, of contact heeft met iemand in een bandje. Dit kan een erg leuke toevoeging zijn aan een diner. Naast dat iedereen iets te eten heeft, is er nu ook wat om naar te kijken. Hierdoor verloopt een familiedag alles behalve als een ritueel dat ieder jaar precies het zelfde verloopt.

Leeftijden
Tijdens familiedagen komt iedereen bij elkaar, van alle verschillende leeftijden. Dit geeft veel verschillende uitdagingen aangezien kinderen hele andere interesses hebben als volwassenen. Kinderen hebben vaak wat extra’s nodig om zich voor een langere tijd te kunnen vermaken. Daarom is het belangrijk om hier voldoende rekening mee te houden bij het organiseren van een familiedag. Wanneer de locatie hier voldoende gelegenheid voor biedt scheelt dat erg veel in het organiseren als in de onkosten. Bekijk alle attracties van BillyBird Park Hemelrijk.
achtbaan 2009 BillyBird Park Hemelrijk

Organiseren
Nu moet de dag nog georganiseerd worden. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je er voor kiezen om alles zelf te organiseren. Dit vergt veel werk, maar dan heb je ook alles in de hand. Hiernaast kan je ook verschillende arrangementen los boeken, wanneer je tijdsplanning goed is zou deze manier van organiseren prima moeten verlopen. Als laatste kan je er natuurlijk ook voor kiezen een kant en klaar arrangement te kopen waardoor je alleen nog maar de uitnodigingen hoeft te versturen. Ook bij BillyBird Park Hemelrijk zijn er voldoende mogelijkheden om een leuke familiedag te organiseren voor jong en oud. Zo zijn er verschillende arrangementen beschikbaar waarbij een aantal tafels gereserveerd kan worden, of er kan zelfs een hele speciale ruimte af worden gehuurd. Bij de arrangementen is toegang tot het park altijd inbegrepen waardoor er meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor activiteiten en beschikt het park over genoeg catering voor de hele familie. Ook is er de optie om met BillyBird Park Hemelrijk een unieke dag samen te stellen. Neem hiervoor contact op met parkmanager Gerrie Derks.

informatie aanvragen billybird park hemelrijk
Album