Het ontstaan van BillyBird

Van zwemplas naar recreatieketen. Elke stap is doordacht en met veel liefde voor het vak genomen. Hier lees je alles over de stappen die BillyBird heeft genomen, voordat het de recreatieketen werd, die het nu is. 

1986 : Van droom tot werkelijkheid

Ton en Gerrie starten strandbad ‘Recreatieplas Hemelrijk’. Bij BillyBird gaan vanaf het begin recreatie en natuur samen. Dit resulteert hetzelfde jaar nog in de bouw van de eerste kunstmatige oeverzwaluwwand van Nederland. 

1990: Een uitbreiding van het gebied    

Gerrie en Ton gaan bij de recreatieplas wonen en kopen in totaal 50 hectare grond rondom de recreatieplas. Ze bouwen de koffiestek: een nieuw horecapaviljoen met toiletten, waar ook passanten nog zonder entreeticket terecht konden. Het gebouw van de koffiestek kreeg later de functie van receptie én horecaverkooppunt. 

1993 : De eerste speeltuin is een feit

Op 11 juli 1993 breidt recreatieplas Hemelrijk uit met buitenspeeltuin de Verkeersspeeltuin en in datzelfde jaar wordt gestart met de bouw van de Kinder Kermis. Recreatieplas Hemelrijk wil op dat moment uitgroeien tot Family Entertainment Center, maar stuit op bestemmingsplan-technische problemen. Om tóch overdekt plezier te kunnen bieden, werden in een oude kippenschuur een springkussen, een draaimolen, een ballenbak en enkele fun wheels geplaatst. Een groot succes.

1995 : Hemelrijk breidt uit met een tweede binnenspeeltuin 

In 1995 wordt een tweede binnenspeeltuin, Zeeroversland gebouwd. Waar de huidige binnenspeeltuin Zeeroversland nu vol staat met allerlei speeltoestellen voor kinderen tot en met 12 jaar, bestond de speeltuin toen feitelijk uit niet meer dan een overdekte grote glijbaan. 

2000:  Hemelrijk voor iedereen betaalbaar en open met ieder weertype  

In het jaar 2000 opent Hemelrijk meerdere grote speeltoestellen, die nog net geen nieuwe attractie genoemd mogen worden. Er komen bungee trampolines en er wordt gestart met de bouw van de Outback Survival: een zelf ontworpen en voor Europa uniek touwenparcours. Iedereen is enthousiast en met de komst van deze grote publiekstrekker bouwt Hemelrijk verder. Het wordt een park dat voor iedereen betaalbaar is en iedere dag bij ieder weertype voor vermaak zorgt.

2002 : De eerste grote attractie opent

In 2002 krijgt Recreatie Park  Hemelrijk een volwaardig parkeerterrein en opent de eerste grote attractie van het park: bootjesglijbaan Splash!

2004: Van Recreatiepark Hemelrijk tot Recreatieketen BillyBird

Recreatiepark Hemelrijk wordt omgedoopt tot Billy Bird Park Hemelrijk. 

2009: BillyBird Park Hemelrijk krijgt een familieachtbaan    

Nieuw: een supersnelle familie-achtbaan. Een absoluut hoogtepunt voor BillyBird Park Hemelrijk. 

2011 : BillyBird Park Hemelrijk viert haar 25-jarige jubileum 

BillyBird Park Hemelrijk bestaat 25 jaar! Dit wordt uitgebreid gevierd met o.a. de uitgave van een spiksplinternieuw BillyBird prentenboek: ‘De Schat van Hemelrijk’. Ook wordt er eind april een speciale BillyBird jubileum krant huis aan huis verspreid in Oss, Uden en Veghel. Tijdens de Vreemde Vogelweek, een reünie voor medewerkers en een speciaal jubileum weekend vieren de medewerkers en gasten nog eens uitgebreid het 25-jarig bestaan.

2012 : BillyBird Park Hemelrijk breidt buiten speelgebieden uit

De buitenspeeltuin wordt maar liefst twee keer zo groot, omheind en heet vanaf nu ‘Kinderland’. Er komen twee nieuwe air trampolines en twee nieuwe springkussens en er worden maar liefst vijftig BBQ’s in Kinderland geplaatst. De BBQ’s en de 3-meter hoge air-trampoline zijn uniek in Nederland. BillyBird introduceert dit jaar tevens de nieuwe slogan ‘Happy Together!’.

2013: BillyBird opent de tweede locatie: BillyBird Park Drakenrijk

Op 25 mei 2013 opent BillyBird Park Drakenrijk in Beesel (Limburg) haar poorten voor het publiek. Vanaf dan kunnen badgasten, zonaanbidders en spelende kinderen van mei t/m augustus op het terrein terecht. Het is de bedoeling dat het huidige strandbad op termijn doorgroeit tot een volwaardig BillyBird Park. Dit betekent dat er nog minstens één binnenspeeltuin en diverse buitenattracties bij gaan komen.

2014 : BillyBird Park Hemelrijk verbouwt binnenspeeltuin Zeeroversland

Op 29 mei 2014 is de Piratenkooi in binnenspeeltuin Zeeroversland geopend. Een gigantisch speelparadijs met springkussen, glijbanen, klimelementen, kleurrijke bouwblokken en een vernieuwde kleuterkade voor de allerkleinsten. 

2015 : De KinderKermis krijgt meerdere schuilmogelijkheden

Gedurende de winter en het voorjaar van 2015 is de Kinderkermis deels gesloopt, omdat deze ietwat verouderde speellocatie nodig toe was aan vervanging. Een aantal spanten van de voormalige Kinder Kermis zijn blijven staan. Deze zorgen er nu voor dat er twee hele mooie afdaken zijn. Eén afdak overkapt de botsauto’s en enkele andere attracties. Het andere afdak kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen gasten hier lekker picknicken, maar ook tijdens extra activiteiten kan het entertainment team kan hier voorstellingen geven.

Ook in 2015 wordt de horeca bij Zeeroversland verbouwd. Het gedateerde oud bruin heeft plaats gemaakt voor frisse kleuren. Ook de horeca producten zijn wat aangepast en verbeterd. 

2016: BillyBird Park Hemelrijk ontwikkelt een strandboulevard

Er wordt een nieuwe strandboulevard aangelegd, een rode loper welke start bij de receptie van het park en doorloopt naar binnenspeeltuin Zeeroversland. Door de aanleg hiervan is er een ruimere ligweide ontstaan met enkele schaduwplekken. Ook worden er aan de rode loper verschillende zonneterrassen gemaakt. Hier kun je op een strandbedje of lounge bank genieten van de zon en een hapje en drankje. 

2017 : Hemelrijk krijgt weer een zelf ontworpen attractie erbij

BillyBird Park Hemelrijk opent weer een zelf ontworpen attractie: het Speelcircus. In deze attractie kunnen kinderen en ouders zich samen vermaken als echte circusartiesten. Daarnaast wordt de boulevard, die een jaar eerder is aangelegd, doorgetrokken tot aan de achtbaan.

2018: Hemelrijk opent weer een attractie met thema   

In 2018 opent er bij BillyBird Park Hemelrijk een gethematiseerde attractie, ontworpen door AmusementProf, de Ballenfabriek en de rode loper wordt doorgelegd tot in Kinderland. 

2019: BillyBird breidt aan alle kanten uit: nieuwe speelgebieden voor Hemelrijk en Drakenrijk en een nieuwe locatie

In 2019 vindt de opening van natuurspeeltuin de Oervallei bij BillyBird Park Hemelrijk plaats. Kinderen kunnen hier swingen aan een megaschommel, glijden van een glijbaan van 11 meter hoog, goud zoeken én op zoek naar de botten van de dino’s. De strandboulevard wordt verlengd naar bootjesglijbaan Splash en naar de Oervallei, waardoor nu het hele park geen onverharde paden meer kent. 

In dit jaar breidt ook BillyBird Park Drakenrijk uit. Waar het park eerst alleen een strandbad heeft, opent er hier nu ook een buiten speeltuin. In deze buitenspeeltuin ontdek je levensgrote draken én ga je van een mega lange kabelbaan. Klim op de uitkijktoren of ga op zoek naar goud. 

En BillyBird krijgt een hele nieuwe locatie erbij. Het bestaande openluchtzwembad Het Run wordt omgedoopt tot BillyBird Openluchtzwembad Het Run. 

2020: Hemelrijk opent Ruig én het grootste AquaFunPark van Nederland, Drakenrijk krijgt er ook eentje en Het Run opent nieuwe horeca

2020 is het jaar van corona en van uitdagingen, maar ook het jaar dat BillyBird vooruit kijkt naar de toekomst en groeit. Zo opent bij BillyBird Park Hemelrijk het grootste AquaFunPark van Nederland en krijgt BillyBird Park Drakenrijk met een iets kleinere variant haar eerste grote attractie. Daarnaast opent Hemelrijk een heel nieuw speelgebied, Ruig! En krijgt BillyBird Openluchtzwembad Het Run een nieuw horecapunt, de Broodjeshoek met vanaf nu ook gezonde, vers belegde broodjes. BillyBird maakt bekend al bezig te zijn met de plannen voor een nieuw recreatiepark in Drunen, namelijk BillyBird Park Duinenrijk. 

2021: BillyBird bestaat 35 jaar en is nog altijd op zoek naar nieuwe locaties en mogelijkheden

BillyBird bestaat dit jaar in mei 35 jaar  is nog altijd op zoek naar nieuwe locaties en mogelijkheden, waar natuur en recreatie samen kunnen komen en onderlinge banden tussen familie en vrienden verstevigd kunnen worden. Ideeën zijn altijd van harte welkom. 

 

Copy link
Powered by Social Snap