Ontdek de plannen BillyBird Park Duinenrijk

Lekker zonnen aan het strandbad, samen spelen in de binnen- en buitenspeeltuin en genieten van de natuur. Dat is wat wij voor ogen hebben met het nieuw te bouwen BillyBird Park Duinenrijk in Drunen. Na vele gesprekken met belanghebbenden en geïnteresseerden, hebben we onze plannen aangepast. In onze nieuwe plannen wordt de Roeivijver niet uitgebouwd tot een strandbad. Er komt een extra vrijstaand strandbad én een zwemplas voor honden, waardoor een groot deel van het gebied toegankelijk blijft voor wandelaars en honden.

Het oorspronkelijke plan aangepast

Ons oorspronkelijk plan was om een recreatiegebied binnen een hekwerk te ontwikkelen. Zeg maar zoals BillyBird Park Hemelrijk in Volkel en BillyBird Openluchtzwembad Het Run. De Roeivijver zou opgeschoond en vergroot worden. De noordzijde zou bedoeld zijn om te zwemmen en de zuidzijde zou bestaan uit natuur. We hebben onze plannen toegelicht aan diverse betrokkenen en hebben om reactie gevraagd. Van diverse kanten zijn reacties gegeven. Nu is het plan aangepast. “Hierbij is zo goed mogelijk met alle belanghebbenden rekening gehouden. Het nieuwe plan is daarom ruimer opgezet en bevat meer nieuwe natuur.”, aldus Ton Derks, initiatiefnemer van Duinenrijk.

Opvallend is dat er straks sprake is van drie plassen. De Roeivijver wordt ingericht voor vissers en duikers. Er komt een nieuwe zwemplas. En er komt een nieuwe hondenzwemplas, met een parkeerterrein aan de Margriet. Het parkeerterrein van Duinenrijk wordt bereikbaar via de Duinweg. Het is nog de vraag of hiervoor de inrit van het huidige parkeerterrein wordt gebruikt, of dat het via de naastgelegen weilanden kan. Het openbare wandelgebied wordt vergroot; van de Duinweg tot aan de Margriet. Dus wandelaars kunnen gewoon langs de Roeivijver blijven wandelen en de hond uitlaten. Weilanden worden bebost. Het strand van de zwemplas loopt over in de duinen. Buiten en binnen komen er de nodige speelvoorzieningen.

De kenmerken van een BillyBird Park

We willen het BillyBird-concept, dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van een strandbad, maar ook een speeltuin, binnenspeeltuin en natuur, herhalen bij Duinenrijk. “Juist de ruimte geeft het gevoel van vrijheid. Het park gaat jaarrond open. De lidmaatschapsprijzen kunnen laag blijven, omdat de bezoekerscapaciteit groot is”, aldus Ton.

Een nieuw openluchtzwembad

In de notitie aan gemeente Heusden dringen we erop aan om een nieuw openluchtzwembad bij Duinenrijk te bouwen. Het huidige openluchtzwembad Het Run in Drunen is 60 jaar oud en bijna versleten. Ton Derks: “Vergelijk het met het bouwen van een huis. Als je eenmaal aan het bouwen bent, kun je ook niet meer zeggen ‘maak de keuken maar drie keer zo groot’. Wanneer je nu weet dat je in de toekomst wel of geen openluchtzwembad wilt hebben, dan kun je het nu als gemeente uitspreken. Dan weten wij of we het in het ontwerp van het park mee moeten nemen. Wij zouden graag hebben, dat de gemeente vóór een nieuw openluchtzwembad bij Duinenrijk is. We zien dat de dauwzwemmers een groeiende groep vormen en dat veel kinderen en hele gezinnen genieten van de waterattracties.”

Het vervolg

Het rapport is nu aan het gemeentebestuur aangeboden. Ook is het rapport met het vlekkenplan voor iedereen te downloaden. Het gemeentebestuur gaat nu beslissen of men de voorgestelde weg wil inslaan. Binnenkort kan dan een intentieovereenkomst met BillyBird worden gesloten. De gemeente kan dan aangeven welke studies verricht moeten worden en welke onderwerpen daarin nog speciale aandacht behoeven. Ook zal er nog veelvuldig overleg met de diverse belanghebbenden plaats gaan vinden.

We willen graag in overleg met diverse verenigingen en belanghebbenden het park verder vormgeven. Heb jij nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar duinenrijk@billybird.nl