Geschiedenis

1986
Van droom naar werkelijkheid
Recreatieplas Hemelrijk

Ton en Gerrie starten strandbad ‘Recreatieplas Hemelrijk’. Bij BillyBird gaan vanaf het begin recreatie en natuur samen. Dit resulteert hetzelfde jaar nog in de bouw van de eerste kunstmatige oeverzwaluwwand van Nederland.

1990
Uitbreiding van het gebied
Horecapaviljoen met toiletten

Gerrie en Ton gaan bij de recreatieplas wonen en kopen in totaal 50 hectare grond rondom de recreatieplas. Ze bouwen de koffiestek: een nieuw horecapaviljoen met toiletten, waar ook passanten nog zonder entreeticket terecht konden. Het gebouw van de koffiestek kreeg later de functie van receptie én horecaverkooppunt.

1993
De eerste speeltuin is een feit
Opening verkeersspeeltuin

Op 11 juli 1993 breidt recreatieplas Hemelrijk uit met buitenspeeltuin de verkeersspeeltuin en in datzelfde jaar wordt gestart met de bouw van de Kinderkermis. Recreatieplas Hemelrijk wil op dat moment uitgroeien tot Family Entertainment Center, maar stuit op bestemmingsplan-technische problemen. Om tóch overdekt plezier te kunnen bieden, werden in een oude kippenschuur een springkussen, een draaimolen, een ballenbak en enkele fun wheels geplaatst. Een groot succes.

1995
Uitbreiding met tweede speeltuin
Zeeroversland wordt gebouwd

In 1995 wordt een tweede binnenspeeltuin, Zeeroversland gebouwd. Waar de huidige binnenspeeltuin Zeeroversland nu vol staat met allerlei speeltoestellen voor kinderen tot en met 12 jaar, bestond de speeltuin toen feitelijk uit niet meer dan een overdekte grote glijbaan.

2000
Voor iedereen betaalbaar
Open met ieder weertype

In het jaar 2000 opent Hemelrijk meerdere grote speeltoestellen, die nog net geen nieuwe attractie genoemd mogen worden. Er komen bungee trampolines en er wordt gestart met de bouw van de Outback Survival: een zelf ontworpen en voor Europa uniek touwenparcours. Iedereen is enthousiast en met de komst van deze grote publiekstrekker bouwt Hemelrijk verder. Het wordt een park dat voor iedereen betaalbaar is en iedere dag bij ieder weertype voor vermaak zorgt.

2002
Een volwaardig parkeerterrein plus een echte attractie
De eerste grote attractie opent

In 2002 krijgt Recreatie Park Hemelrijk een volwaardig parkeerterrein en opent de eerste grote attractie van het park: bootjesglijbaan Splash!

2004
Bouw Hemelaya en nieuwe naam BillyBird
Beklim klimberg Hemelaya

Het grote herkenningspunt van Hemelrijk. De Hemelaya is een 15 meter hoge klimberg. Via de verschillende routes kun je naar de top klimmen om te genieten van een adembenemend uitzicht over het park. Om samen plezier te beleven met ouders en grootouders is ook makkelijke route te bewandelen naar boven. In de rots zijn 3 glijbanen verstopt die je weer naar beneden brengen.

Hemelrijk krijgt een nieuwe naam. Recreatiepark Hemelrijk wordt omgedoopt tot BillyBird Park Hemelrijk.

2009
Een nieuwe favoriet wordt gebouwd
BillyBird Park Hemelrijk opent familieachtbaan

Nieuw: een supersnelle familie-achtbaan. Een absoluut hoogtepunt voor BillyBird Park Hemelrijk. De achtbaam is een energieneutrale achtbaan. Door gebruik te maken van zonne-energie wordt de achtbaan aangedreven. 

2011
Feest!
BillyBird Park Hemelrijk viert haar 25-jarige jubileum

BillyBird Park Hemelrijk bestaat 25 jaar! Dit wordt uitgebreid gevierd met o.a. de uitgave van een spiksplinternieuw BillyBird prentenboek: ‘De Schat van Hemelrijk’. Ook wordt er eind april een speciale BillyBird jubileum krant huis aan huis verspreid in Oss, Uden en Veghel. Tijdens de Vreemde Vogelweek, een reünie voor medewerkers en een speciaal jubileum weekend vieren de medewerkers en gasten nog eens uitgebreid het 25-jarig bestaan.

2012
Uitbreiding speelgebieden
BillyBird Park Hemelrijk breidt buiten speelgebieden uit

De buitenspeeltuin wordt maar liefst twee keer zo groot, omheind en heet vanaf nu ‘Kinderland’. Er komen twee nieuwe air trampolines en twee nieuwe springkussens en er worden maar liefst vijftig BBQ’s in Kinderland geplaatst. De BBQ’s en de 3-meter hoge air-trampoline zijn uniek in Nederland. BillyBird introduceert dit jaar tevens de nieuwe slogan ‘Happy Together!’.

2013
Opening tweede locatie BillyBird
BillyBird Park Drakenrijk wordt geopend als tweede locatie

Op 25 mei 2013 opent BillyBird Park Drakenrijk in Beesel (Limburg) haar poorten voor het publiek. Vanaf dan kunnen badgasten, zonaanbidders en spelende kinderen van mei t/m augustus op het terrein terecht. Het is de bedoeling dat het huidige strandbad op termijn doorgroeit tot een volwaardig BillyBird Park. Dit betekent dat er nog minstens één binnenspeeltuin en diverse buitenattracties bij gaan komen.

2014
Binnenspeeltuin Zeeroversland wordt verbouwd
De Piratenkooi wordt geopend

Op 29 mei 2014 is de Piratenkooi in binnenspeeltuin Zeeroversland geopend. Een gigantisch speelparadijs met springkussen, glijbanen, klimelementen, kleurrijke bouwblokken en een vernieuwde kleuterkade voor de allerkleinsten.

2015
De Kinderkermis krijgt meer schuilmogelijkheden
Verbouwing Kinderkermis en Horeca

Gedurende de winter en het voorjaar van 2015 is de Kinderkermis deels gesloopt, omdat deze ietwat verouderde speellocatie nodig toe was aan vervanging. Een aantal spanten van de voormalige Kinderkermis zijn blijven staan. Deze zorgen er nu voor dat er twee hele mooie afdaken zijn. Eén afdak overkapt de botsauto’s en enkele andere attracties. Het andere afdak kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen gasten hier lekker picknicken, maar ook tijdens extra activiteiten kan het entertainment team kan hier voorstellingen geven.

Ook wordt het horecagebouw bij Zeeroversland vernieuwd. Het gedateerde oud bruin heeft plaats gemaakt voor frisse kleuren. Ook de horeca producten zijn wat aangepast en verbeterd. 

2016
Rodeloper is een feit
BillyBird Park Hemelrijk ontwikkelt een strandboulevard

Er wordt een nieuwe strandboulevard aangelegd, een rode loper welke start bij de receptie van het park en doorloopt naar binnenspeeltuin Zeeroversland. Door de aanleg hiervan is er een ruimere ligweide ontstaan met enkele schaduwplekken. Ook worden er aan de rode loper verschillende zonneterrassen gemaakt. Hier kun je op een strandbedje of lounge bank genieten van de zon en een hapje en drankje.

2017
Nieuw speeltoestel
Het Speelcircus wordt geopend

BillyBird Park Hemelrijk opent weer een zelf ontworpen attractie: het Speelcircus. In deze attractie kunnen kinderen en ouders zich samen vermaken als echte circusartiesten. Daarnaast wordt de boulevard, die een jaar eerder is aangelegd, doorgetrokken tot aan de achtbaan.

2018
Amusementprof ontwikkelt gethematiseerde attractie
Nieuw! De Ballenfabriek

In 2018 opent er bij BillyBird Park Hemelrijk een gethematiseerde attractie, ontworpen door AmusementProf, de Ballenfabriek en de rode loper wordt doorgelegd tot in Kinderland.

2019
Veel uitbreidingen bij beide parken
De Oervallei bij Hemelrijk en buitenspeeltuin Drakenrijk

In 2019 vindt de opening van natuurspeeltuin de Oervallei bij BillyBird Park Hemelrijk plaats. Kinderen kunnen hier swingen aan een megaschommel, glijden van een glijbaan van 11 meter hoog, goud zoeken én op zoek naar de botten van de dino’s. De strandboulevard wordt verlengd naar bootjesglijbaan Splash en naar de Oervallei, waardoor nu het hele park geen onverharde paden meer kent.

In dit jaar breidt ook BillyBird Park Drakenrijk uit. Waar het park eerst alleen een strandbad heeft, opent er hier nu ook een buitenspeeltuin. In deze buitenspeeltuin ontdek je levensgrote draken én ga je van een mega lange kabelbaan. Klim op de uitkijktoren of ga op zoek naar goud.

mei 2019
Opening derde locatie BillyBird
Opening BillyBird Openluchtzwembad Het Run

BillyBird krijgt een hele nieuwe locatie erbij in Drunen (Tilburg). In mei wordt het voormalige Openluchtzwembad Het Run geëxploiteerd door BillyBird en omgedoopt tot BillyBird Openluchtzwembad Het Run. 

Kom met de hele familie een dagje spetteren en zwemmen.Maak een duik in het 50 meter lange wedstrijdbad of plons in het recreatiebad. Dit bad heeft een fantastische waterspeeltuin en een spectaculaire glijbaan. Voor de allerkleinsten hebben we een overzichtelijk peuterbad waar heerlijk gespeeld kan worden. 

juni 2019
De speeltuin van Drakenrijk krijgt balloon monorail
Bekijk Drakenrijk van bovenaf

Aan de speeltuin van BillyBird Park Drakenrijk wordt een monorail toegevoegd. De monorail krijgt de naam 'Ballonvaart'. Ballonvaart is de eerste echte attractie in BillyBird Park Drakenrijk. 

2020
Een jaar vol verrassingen
Grootste AquaFunPark van Nederland

2020 is het jaar van corona en van uitdagingen, maar ook het jaar dat BillyBird vooruit kijkt naar de toekomst en groeit. Zo opent bij BillyBird Park Hemelrijk het grootste AquaFunPark van Nederland en krijgt BillyBird Park Drakenrijk met een iets kleinere variant haar eerste grote attractie.

Daarnaast opent Hemelrijk een heel nieuw speelgebied, Ruig! En krijgt BillyBird Openluchtzwembad Het Run een nieuw horecapunt, de Broodjeshoek met gezonde, vers belegde broodjes. BillyBird maakt bekend al bezig te zijn met de plannen voor een nieuw recreatiepark in Drunen, namelijk BillyBird Park Duinenrijk.

2021
Op zoek naar nieuwe locaties
BillyBird bestaat 35 jaar! Feest!

BillyBird bestaat dit jaar in mei 35 jaar is nog altijd op zoek naar nieuwe locaties en mogelijkheden, waar natuur en recreatie samen kunnen komen en onderlinge banden tussen familie en vrienden verstevigd kunnen worden. Ideeën zijn altijd van harte welkom.

juni 2021
Nieuwe attractie
Opening SaltoSwing

BillyBird Park Hemelrijk opent de 11 meter hoge overslagschommel SaltoSwing. De SaltoSwing is onderdeel van speelgebied Ruig, wat vorig jaar geopend is. Door zelf te lopen gaat de ton draaien. Zo kun je zelf bepalen hoe hard je gaat. De SaltoSwing is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar oud. 

De schommel is ontwikkeld door Amusementprof het eigen ontwerp- en bouwbedrijf van BillyBird-broers Paul en Herman Derks. 

2022
Vier je feestje
Tuinterras Hemels

Nieuwe horeca locatie geopend in BillyBird Park Hemelrijk. Bij Tuinterras Hemels kun je terecht voor jouw ideale bedrijfs- of familiefeest. Geniet de hele dag van onbeperkt lekkere hapjes en drankjes. Op Tuinterras Hemels heb je schitterend uitzicht op de recreatieplas. 

2023
Opening speelgebied Riddersheide
Opening grootste Speelkasteel van Nederland

Het grootste Speelkasteel van Nederland is geopend in BillyBird Park Drakenrijk. Het speelkasteel is 15 meter hoog en afgewerkt met glijbanen en klimnetten. Er is zelfs een glijbaan die 12 meter naar benenden gaat.

Het Speelkasteel is gefabriceerd door Amusementprof. Bovenop het kasteel zit een levensgrote draak die is gemaakt door Venlonaar en ontwerper Joop van den Heuvel.

Gemeente Beesel staat bekend als het Drakendorp. De traditie Draaksteken vindt hier al ongeveer 300 jaar plaats. Elke zeven jaar staat Beesel in het teken van deze oeroude legende. Draaksteken vindt ook dit jaar plaats. De draak is een verwijzing naar de gemeente Beesel.

Het Speelkasteel is een echte eyecatcher van het park en zelfs al vanaf de snelweg te zien. 

Er is een making of (YouTube-serie) gemaakt om het gehele bouwproces in kaart te brengen.

Met belichtings- en rookeffecten zorgt BillyBird voor een volledig gethematiseerd speeltoestel en daar hoort natuurlijk ook muziek bij. Voor het eerst werkt BillyBird samen met muziekproducent EVRST MUSIC. De soundtrack zal het Middeleeuwse thema tot leven brengen en het geheel compleet maken. 

mei 2023
Bouncenet BillyBird Park Drakenrijk

Bij BillyBird Park Drakenrijk wordt een nieuw speeltoestel toegevoegd . Op dit bouncenet kun je lekker springen en even al je energie kwijtraken. 

Eind 2023
Stap dichter bij Nederland klimaatneutraal
Drijvend zonnepark

Bij Billy Bird Park Drakenrijk in Reuver wordt gewerkt aan een drijvend zonnepanelenpark. De opbrengst van de panelen is goed voor de stroomvoorziening van ongeveer 2600 huishoudens. Het zonnepark wordt aangelegd op het water van een van de plassen in het park. In totaal komen er 12.896 panelen op het water te liggen.

© BillyBird 2023