Green Key

Klimaatneutraal

BillyBird Park Hemelrijk wil graag naar een klimaat neutraal park. Dit gaat stapje voor stapje en in 2030 hopen we geheel klimaat neutraal te zijn. We willen dit bereiken door onder andere gebruik te maken van Green Key, en andere verduurzamingen zoals lokale producten en biologische bestrijding van de processierupsen.

Zodra men het terrein of het bedrijf betreedt, aanvaardt men de toepasselijkheid van het onderhavige reglement en is men verplicht alle voorschriften en de door onze medewerkers gegeven aanwijzingen stipt op te volgen. Voor alle gevallen en/of situaties waarin dit reglement niet voorziet, behouden wij ons het recht voor mondeling en/of schriftelijk aanvullende regels te stellen waaraan de bezoekers zijn gehouden.

Wat is Green Key?

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Met dit keurmerk laten bedrijven zien dat zij er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonnepanelen, ledlampen en er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Door deze en andere dingen aan te passen, helpen we mee aan een betere status van natuur en milieu. Onze aanwezigheid op het park heeft geen negatief effect meer op klimaatverandering.

Zodra men het terrein of het bedrijf betreedt, aanvaardt men de toepasselijkheid van het onderhavige reglement en is men verplicht alle voorschriften en de door onze medewerkers gegeven aanwijzingen stipt op te volgen. Voor alle gevallen en/of situaties waarin dit reglement niet voorziet, behouden wij ons het recht voor mondeling en/of schriftelijk aanvullende regels te stellen waaraan de bezoekers zijn gehouden.

Waarom Green Key?

De certificering van Green Key is een bewijs dat we ook echt bewust met verduurzaming bezig zijn en dit ook willen behouden. Op deze manier brengen we naar buiten dat we onze missie ook echt graag willen bereiken en behouden. Via een netwerk is parkmanager Maarten Derks bij Green Key uitgekomen. Hierna heeft hij op de site gekeken, wat informatie ingewonnen waardoor hij enthousiast is geworden. Tijdens de lockdown zijn we met de verduurzaming begonnen.

Verduurzaming

Maar welke stappen hebben we ondernemen om deze certificering te behalen en te behouden? En welke stappen gaan we nog nemen in de toekomst? In 2021 zijn we begonnen met het zelf opwekken van onze elektriciteit door middel van zonnepanelen. Dit geldt voor maar liefst 95% van onze elektriciteit! Voor de biologische bestrijding van de processierupsen zijn er 60 vogelhuisje op het park geplaatst en vindt er natuurlijke begrazing aan de achterzijde van het park plaats. Verder komt er lokaal geteelde en gesneden verse friet bij het verkooppunt Sjiek de Friet, en verspreiden we Fair Trade koffie over het gehele park. Ook zijn we aan het kijken of het mogelijk is om het afval van onze gasten te laten scheiden.

In ongeveer 2025 zal er geen single use plastics meer op het park zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de plastic bekertjes of een frietbakje. In ongeveer 2030 wil Hemelrijk volledig klimaat neutraal zijn.

LED verlichting

Omdat BillyBird Park Hemelrijk aan het verduurzamen is, dient de verlichting natuurlijk ook vervangen te worden door LED verlichting. Op welke plekken dit gebeurd, lees je op deze pagina.

In onze binnenspeeltuin Zeeroversland is de meeste verlichting vervangen door LED verlichting. De verlichting is vervangen naar aanleiding van Green Key. Dit is een certificaat wat bedrijven kunnen halen voor de duurzaamheid. BillyBird Park Hemelrijk is hier mee bezig.

Ook interessant

Natuurlijk zijn er meerdere stappen ondernomen op Hemelrijk om een duurzaam park te worden. Zo stappen we langzaamaan af van het single use plastic, wekken we 95% van onze stroom zelf op en verspreiden we duurzame koffie over het gehele park.

Op het park staan meerdere duurzame attracties. Maak bijvoorbeeld een ritje in onze draaimolen in de Kinderkermis. Deze attractie moet vooruit geduwd worden door middel van je eigen kracht. Op deze manier is er geen stroom nodig, en wordt het een duurzame attractie! Dit geldt ook voor de zweefmolen, kop en schotel en de verkeersspeeltuin, achter in Kinderland.